Aan de slag

Lees hier alles wat je moet weten voordat je begint.

Mobiele App

Gratis route app

De mobiele eRoutes app download je voor iPhones in de App Store en voor Android telefoons in Google Play.

De app werkt op Android telefoons vanaf Android versie 5 en alle versies daarna. Op een iPhone telefoon (iOS) werkt de app op versie 9.3.5 en alle daaropvolgende versies. Op alle besturingssystemen hieronder doet de app het ook, alleen trager. Routes uitzetten met gps is bijvoorbeeld lastiger met deze besturingssystemen.

Wanneer je de app voor de eerste keer gebruikt, word je begroet door een drietal informatieschermen. Navigeer hier simpel doorheen door naar rechts te swipen of op ‘Volgende’ te tikken, tot je bij het inlogscherm komt. Of klik op ‘Overslaan’ om direct naar het inlogscherm te gaan.

Als je al een eRoutes app account hebt, kies je voor ‘Inloggen’ en voer je het e-mailadres en wachtwoord in om in te loggen.

Als je nog geen account hebt, klik je op ‘Registreren’ om snel een account aan te maken. Voer je e-mailadres in en kies een wachtwoord voor je account. Kies vervolgens voor ‘Registreer account’ om door te gaan.

Je kunt er ook voor kiezen om je te registreren met je Facebook-account. Hiervoor dien je natuurlijk wel eerst ingelogd te zijn bij Facebook.

Activeer tot slot je account door je e-mailadres te bevestigen via de toegestuurde e-mail, hierna kun je direct inloggen in de app.

Wil je direct een route zoeken? Kies dan in het beginscherm voor ‘Vind je route’ om de app een route op basis van jouw gewenste afstand te laten genereren.

De eRoutes app maakt gebruik van de GPS locatie van jouw telefoon. Om routes te kunnen vinden en om jou te kunnen navigeren dien je de app toestemming te geven tot je locatie.

Zo vind je een route

• Selecteer een afstand door de slider naar rechts te slepen
  • De app genereert direct routes die passen bij jouw gewenste afstand en locatie.
  • Kies een route die je wilt lopen.
  • De route start gelijk en vertelt je via stem- en beeld navigatie waar je langs moet lopen.

Wil je beginnen met een trainingsschema? Kies in het beginscherm voor ‘Vind je trainingsschema’ of klik op ‘Training’ in de menubalk.

Trainen met een plan is een verstandige manier om je doelen te bereiken. Er is een plan voor iedereen. Voordat je een trainingsschema kunt starten, willen we graag eerst kennis met je maken. Dit houdt in dat we graag wat meer over je weten, zodat we je zo goed mogelijk op weg kunnen helpen.

• Vul je gegevens aan in je profiel.
  • Kies voor wandelen of hardlopen.
  • Maak een keuze uit de verschillende trainingsschema’s. We bieden trainingsschema’s aan van 3 – 50 km, zo is er een plan voor ieder niveau.
  • Geef aan in hoeveel weken je je gestelde doel wilt behalen
  • Start vandaag of morgen
  • Klik op ‘Ja, maak dit trainingsschema’
  • Je trainingsschema staat nu klaar, lees de instructies goed door.
  • Start je eerste training!
  • Je hebt de keuze om je training met een bijpassende route route te starten of om zelf je route te bepalen.

Laat trots zien hoe je training is gegaan en waar je langs bent gelopen!

Bij terugkomst stop je de activiteit en krijg je een overzicht te zien van je statistieken (tijd, afstand, gem. snelheid) en gelopen route.

Deel jouw training met je vrienden via door middel van een eigen foto (Camera), een overzicht van je route (Kaart) of een overzicht van je statistieken (Afbeelding).

Na elke gelopen training kun je de route delen met je vrienden op social media of versturen via bijvoorbeeld WhatsApp.

Onder het kopje ‘Training’ vind je naast je voltooide en geplande trainingen ook een overzicht van je totale trainingen.

Routeplanner

Mock-up imac routeplanner

Ga naar eroutes.nl om de routeplanner te openen.

Om alle functies van de routeplanner goed te kunnen gebruiken raden we je aan om deze via een laptop of pc te bezoeken.

Elke eRoute start altijd vanuit een locatie die je zelf kiest op de kaart en is zo lang als jij aangeeft.

Voer linksboven in hoeveel kilometer je wilt lopen. Ga daarna naar het zoekveld en vul hier in waar je jouw route wilt beginnen. Zoek op een plaats, adres of locatie. Ook kun je de locatie pin gebruiken om over de kaart te verplaatsen en zo je startlocatie te bepalen. Nadat je jouw gewenste locatie hebt ingevoerd klik je op ‘Vind eRoutes”.

De routeplanner creëert gelijk routes die voldoen aan jouw zoekopdracht.

Om de details van een route te bekijken dien je eerst een account aan te maken.

Vul je e-mailadres in en kies een wachtwoord. Je ontvangt nu een e-mail ter verificatie. Na het bevestigen van je e-mail is je account geactiveerd en kun je route details bekijken en routes bewaren.

Maak gemakkelijk en gratis een account aan.

Heb je een route gevonden die je wilt lopen? Dan kun je deze op meerdere manieren bewaren.

• Klik op ‘Bewaren’ om de route op te slaan in jouw profiel,
  • Kies voor ‘Printversie’ om een PDF versie van de route te openen
  • Klik op ‘Downloaden’ om de route op te slaan als speciaal bestand voor gebruik op bijv. je favoriete GPS apparaat of sporthorloge: gpx, tcx en kml.

De eerste 3 routes kun je gratis bewaren.

Premium leden hebben toegang tot alle uitgebreide functies, zoals het onbeperkt bewaren van routes, printen van de volledige routebeschrijving en het downloaden van routes voor gebruik op GPS toestellen als sporthorloge of smartwatch.