Routeplanner

Veelgestelde vragen en antwoorden

Over de routeplanner

Ga naar www.eroutes.com/nl/planner of klik op ‘Routeplanner’ in het menu bovenaan deze pagina.

1. Klik op ‘Inloggen’ in de rechterbovenhoek
    2. Klik vervolgens op ‘Maak account aan’
    3. Vul een e-mailadres en wachtwoord in
    4. Accepteer de privacy verklaring en gebruiksvoorwaarden
    5. Klik op ‘Maak aan’
    6. We sturen je een e-mail om je e-mailadres te verifiëren. Klik op de link in deze e-mail.
    7. Je account is nu geactiveerd.
    8. Je kunt nu inloggen.

Ja, je kunt gratis een account aanmaken. Door een account aan te maken kun je routedetails bekijken en routes bewaren, printen en downloaden voor je GPS apparaat. De eerste 3 routes zijn gratis. Wil

je onbeperkt routes bewaren? Kies dan voor een premium lidmaatschap.

Ga naar het inlogscherm en klik op ‘Wachtwoord vergeten’. Voer vervolgens het e-mailadres in waarmee je een account hebt aangemaakt. We sturen je vervolgens een e-mail om je wachtwoord te resetten.

We zullen nooit zonder jouw toestemming je gegevens doorverkopen aan derden of hier slordig mee omgaan. Lees in onze privacy verklaring uitgebreider welke gegevens we verzamelen en wat we hiermee doen.

We vinden het jammer dat je jouw eRoutes account wilt verwijderen.

Een verzoek tot verwijdering van je account kun je inzenden via het contactformulier.

Vermeld hierbij met welk e-mail adres je een eRoutes account hebt aangemaakt. Ook horen we graag waarom je jouw account wilt verwijderen zodat we eventueel onze diensten hierop kunnen aanpassen.

Routes

Gebruik de zoekbalk bovenaan de pagina om een een locatie te vinden waar je jouw route wilt starten. Je kunt ook het locatie-icoontje in de zoekbalk aanvinken om je huidige locatie te gebruiken of verplaats de locatie-pin op de kaart om een startpunt te selecteren.

Klik vervolgens op ‘Vind routes’ om routes vanaf deze locatie te genereren.

Het kan voorkomen dat er op jouw gekozen locatie voor de door jouw gewenste afstand geen 3 routes beschikbaar zijn. Het systeem dat eRoutes gebruikt om routes te genereren, geeft alleen routes vrij die langs wandel vriendelijke paden en wegen leidt.

Klik in de linkerkolom op de kleur van de route die je nader wilt bekijken. Er verschijnt nu een linkerkolom met meer details over deze route, waaronder de stap-voor-stap routebeschrijving, hoogteprofiel en mogelijkheden om deze route te bewaren.

Bij alle routes vind je in het detail-panel een hoogteprofiel van de route. Klik op ‘Hoogteprofiel’ om de grafiek uit te vouwen, als deze nog niet zichtbaar is.

Er staat ook vermeld hoeveel hoogtemeters de route gedurende de route heeft, zodat je in één oogopslag kunt zien of het een vlakke of juist een heuvelachtige route is.

Klik in het detail-panel van je gekozen route op de button ‘Bewaren’ om deze route te bewaren onder ‘Mijn routes’.

Vervolgens kun je er voor kiezen om deze route te downloaden als printversie of als bestand geschikt voor je GPS apparaat of sporthorloge.

Als je een route wilt printen kies je in het route detail-panel voor ‘Printversie’. Er wordt dan een PDF bestand klaargezet die je op je computer kunt opslaan.

Dit bestand kun je vervolgens afdrukken.

Na het aanmaken van een gratis account kun je 3 routes bewaren in je account. Deze kun je vervolgens printen of downloaden als bestand voor je GPS apparaat of sporthorloge.

Wil je meer routes bewaren? Koop dan een losse nieuwe route of word premium gebruiker en download zoveel routes als jij wilt.

PDF – Kies voor ‘printen’ om de route te downloaden als PDF bestand.

GPX – Algemeen bestand, veel gebruikt in GPS apparaten en software.

TCX – Voor Garmin Edge / Forerunner

KML – Wordt gebruikt om geografische data in browsers zoals Google Earth te tonen.

Ja tuurlijk, download de route om deze vervolgens te kunnen delen met iemand anders via bijvoorbeeld e-mail of print de route om deze uit te delen.

Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om een route die je in de routeplanner hebt gemaakt te openen in de eRoutes App. We werken hard om dit in de toekomst wel mogelijk te maken.

We horen graag als een route niet goed begaanbaar was of paden niet toegankelijk waren.

Beschrijf via ons contactformulier zo uitgebreid mogelijk wat er niet klopte aan je gelopen route. Probeer hierbij ook straatnamen en kruispunten te benoemen. Zo kunnen we de fout sneller opsporen.

Klik in het detail-panel van je gekozen route op de button ‘Bewaren’ om deze route te bewaren onder ‘Mijn Routes’.

Je kunt jouw route ook een eigen naam geven.

Vervolgens kun je er voor kiezen om deze route te downloaden als printversie of als bestand geschikt voor je GPS apparaat of sporthorloge.

Jouw opgeslagen routes vind je terug in je profiel onder ‘Mijn eRoutes’

Premium lidmaatschap

Het Premium Lidmaatschap is een betaald abonnement van eRoutes welke jou onbeperkt toegang geeft tot alle features van de online routeplanner.

Met een Premium Lidmaatschap krijg je toegang tot het onbeperkt bewaren van routes, printen van alle routes incl. kaarten en de volledige routebeschrijving en het downloaden van routes voor gebruik op GPS toestellen zoals je sporthorloge of smartwatch.

Zonder lidmaatschap: Zonder eRoutes account kun je je enkel oriënteren op routes. Om details te kunnen zien dien je een gratis account aan te maken.

Er zijn twee soorten lidmaatschappen voor de Routeplanner:

Basis: Dit is het gratis account dat je krijgt als je je aanmeldt op eRoutes.com. Hiermee kun je je de details van elke route bekijken, zoals het hoogteprofiel en de knooppunten.

Premium Lidmaatschap: Dit is onze premium, betaalde account. Dit account wordt aangeboden op basis van een abonnement en biedt alle basisfuncties, plus extra voordelen en functies, die exclusief beschikbaar zijn voor eRoutes Premium leden.

Je kunt jouw Premium Lidmaatschap op de volgende manieren betalen:

iDeal

Met iDeal betaal je eenvoudig en vertrouwd via de internetomgeving van je eigen bank. iDeal is beschikbaar voor klanten van ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS Bank, ASN Bank, Triodos Bank, Van Lanschot Bank, Bunq en Knab.

Creditcard

Bij betalingen met een VISA of MasterCard creditcard worden je gegevens versleuteld verstuurd via een beveiligde SSL betaalomgeving en zijn zodoende beveiligd tegen toegang van derden.

Na het aanmaken van een gratis account kun je 3 routes gratis bewaren. Deze routes kun je vervolgens downloaden om te printen of om te gebruiken op een GPS apparaat of sporthorloge. Jouw opgeslagen routes zijn te vinden onder ‘Mijn routes’.

Je ontvangt een e-mail als je deze 3 gratis routes hebt ’opgebruikt’. Hierna kun je kiezen voor een Premium Lidmaatschap om onbeperkt routes te bewaren, printen en downloaden voor een periode van een maand of jaar.

Kies je hier niet voor? Dan kun je je enkel oriënteren op routes, maar deze niet opslaan of downloaden.

Automatisch verlengen betekent dat we jouw eRoutes Premium Lidmaatschap telkens automatisch vernieuwen voor je, zo verlies jij niet per ongeluk alle voordelen van een Premium Lidmaatschap. Het tarief waartegen wij je lidmaatschap automatisch verlengen hangt af van de gekozen duur van het lidmaatschap. Een lidmaatschap van 12 maanden wordt bijvoorbeeld elke 12 maanden verlengd.

Dit betekent niet dat jij je Premium Lidmaatschap nooit kunt opzeggen! Wij zullen het lidmaatschap alleen automatisch verlengen als je ons niet hebt laten weten dat je jouw lidmaatschap wilt opzeggen. Opzeggen kan op elk moment per e-mail.

Je kunt jouw Premium Lidmaatschap op elk moment opzeggen, maar het is het beste om ons minstens 7 dagen van te voren op de hoogte te stellen zodat we je aanvraag op tijd kunnen verwerken.

Je kunt ons uiterlijk 24 uur voor het eind van je lidmaatschap een e-mail sturen met het verzoek om je lidmaatschap te beëindigen.

Je behoudt toegang tot alle Premium functies, totdat het lidmaatschap eindigt. Daarna wordt je profiel teruggezet op een basislidmaatschap.

Let op: hierna heb ook je geen toegang meer tot eventuele opgeslagen routes.

Niet gevonden waar je naar zocht?