FAQ Avond4daagse

Samen met de KWBN organiseren wij de landelijke Avond4daagse. De meest gestelde vragen over het lopen van de Avond4daagse – Home Edition met eRoutes vind je hier.

Veelgestelde vragen over de Avond4daagse – Home Edition die niet te maken hebben met het gebruik van de eRoutes app vind je op de website van de Avond4daagse.

Inloggen

Als het goed is, is jouw e-mailadres bij de inschrijving aan jouw naam gekoppeld en heb jij een mail van ons ontvangen waarmee je je wachtwoord kan aanpassen en dus een eigen account hebt aangemaakt. Daarmee kan je inloggen in de mobiele app.

Als dit niet het geval is, kan je in de mobiele app een nieuw account aanmaken, maar deze staat dan apart van de inschrijving. Je kan hoe dan ook wel je wandelingen doen.

Als je je in de mobiele app liever aanmeldt via Facebook is dit geen probleem. Voor ons zou het fijn zijn als deze beide e-mailadressen gelijk zijn aan elkaar, zodat we jou kunnen herkennen als Avond4daagse deelnemer. Maar ook als dit niet het geval is, kan je de app gebruiken om de Avond4daagse mee te voltooien.

Als je met Facebook aanmeldt kun je echter je wachtwoord niet meer wijzigen via de functie in de app. Dit moet je dan via Facebook zelf doen.

Elke deelnemer is gelinkt aan een eRoutes account. Als je jouw e-mailadres aan de deelname van je kind hebt gekoppeld dan wordt de activiteit die via jouw eRoutes account gelopen wordt opgeslagen als zijn of haar Avond4daagse wandelingen.

Door zelf niet met je kind mee te lopen wordt de activiteit van die wandeling niet aan hun deelname toegeschreven. We kunnen zo niet zien of je kind de Avond4daagse voltooid heeft. Ook heb je zelf zo geen overzicht meer van de 4 gelopen Avond4daagse wandelingen. Dit heeft echter geen consequenties voor het ontvangen van een medaille. Die ontvang je sowieso!

Wellicht kan je de andere ouder vragen om in te loggen op jouw eRoutes account?

Als je met een groepje samen gaat lopen dan kan je het beste met 1 mobiele telefoon de route kiezen en lopen. De rest kan de route eventueel bijhouden in de app door te kiezen voor ‘Start zonder route’. De route die door iemand anders genavigeerd wordt zal dan na het wandelen ook gezien worden als Avond4daagse activiteit.

De eRoutes app

Je kan de app downloaden via de app store. Klik op het besturingssysteem van jouw telefoon om direct te downloaden:

iOS
Android

Met de eRoutes app kan je de routes lopen vanaf elk startpunt. De app maakt gebruik van je huidige GPS locatie om de routes uit te zetten.

Als je in een drukke stad woont en je wilt liever in de natuur wandelen, kan je bijvoorbeeld starten op een rustig landweggetje of bij een mooi bos. Zet hier de app dan aan en laat deze je GPS locatie vinden. Vanaf dit punt zet de app dan routes voor je uit.

Voor de variatie zou dit juist extra leuk kunnen zijn!

Als ouder/verzorger ben je altijd verantwoordelijk voor jouw kind(eren). Omdat de routes automatisch gegenereerd worden en er onderweg geen verkeersregelaars actief zijn, is een voorwaarde voor deelname aan Avond4daagse – Home Edition dat je als ouder/verzorger meeloopt met jouw minderjarige kind(eren). Indien gewenst kun je bij inschrijving aangeven dat je zelf geen medaille wilt. Je betaalt dan geen inschrijfkosten voor jouw deelname.

Nee, hiervoor hoef je geen extra kosten te betalen en de app kan je ook na de Avond4daagse gewoon blijven gebruiken voor het wandelen en hardlopen.

De app is gedurende de hele dag te gebruiken voor jouw Avond4daagse – Home Edition wandelingen.

Dit jaar mag je namelijk wandelen wanneer je wilt. ‘s Ochtends, ‘s middags of ‘s avonds, plan een route op een moment dat het jou het beste uitkomt.

Dit verschilt enorm per device en per type telefoon. Ga altijd met een volledig opgeladen telefoon op pad en neem eventueel een powerbank mee om je telefoon op te laden onderweg.

Het kan voorkomen dat je route via een eigen weg of niet bestaand pad wordt geleid. Soms mag je hier wel gebruik van maken, maar soms ook niet. Pak dan de mobiel in de hand en probeer met een omweg weer op de route terecht te komen. Als je te ver van de route wijkt kan het zijn dat de app de route niet goed oppakt. Blijf in dat geval de route zelfstandig volgen, zonder spraak of tekst begeleiding.

Om te voorkomen dat je batterij leeg raakt onderweg, raden wij aan altijd met een volle batterij te vertrekken.
Daarnaast kan het soms gebeuren dat de app uitvalt omdat hij bijvoorbeeld te weinig vrije werkgeheugen heeft.
Tip: maak voordat je vertrekt een printscreen van je route. Zo kan je in het geval dat de app uitvalt weer de weg terugvinden aan de hand van de print screen. Je kan natuurlijk ook Google Maps gebruiken.

Het kan zijn dat je per ongeluk verkeerd loopt of dat je op een eigen weg of niet bestaand pad terecht komt. Probeer aan de hand van de routekaart op je mobiel weer een punt op de route terug te vinden. Het kan zijn dat je te ver van het aangegeven punt op de route weer op de route terecht komt (de routes worden samengesteld aan de hand van bepaalde punten). In dat geval zal de route niet opgepakt worden en moet je op basis van de routekaart zelf verder navigeren.

Je kan op www.eroutes.nl ook routes plannen en uitzetten en deze downloaden als PDF. Je kan deze op je telefoon zetten of uitprinten om als papieren versie mee te nemen onderweg. Heb je een sporthorloge of gps apparaat? De routes zijn ook te importeren als gpx.

De routes van eRoutes worden gegenereerd op basis van verschillende factoren.

Zoals het berekenen van de beschikbare wandelpaden vanaf jouw GPS locatie die binnen de opgegeven afstand weer in een rondje op dezelfde locatie uitkomen. Op plekken met veel beschikbare wandelwegen kan de app ook meer verschillende routes uit zetten. Het kan voorkomen dat de beschikbare routes voor bepaalde afstanden vanaf jouw GPS locatie beperkt zijn. Als je bij wijze van op de hoek van de straat gaat staan krijg je meestal al andere routes.

Maar maak het ook uitdagend en verrassend door bijvoorbeeld te starten vanaf school, het huis van een vriendin of vriend of zwaai even naar opa en oma en start vanaf daar!

Als de app uitvalt zal de app bij opnieuw openen vragen of je de niet opgeslagen activiteit wil opslaan. Je activiteit wordt dus, ondanks dat hij niet compleet getrackt is, wel opgeslagen en telt zeker mee. Het gaat om het wandelen. Deel dus vooral je wandel ervaring ook op social media om anderen te inspireren met de hashtag #avond4daagsehome

eRoutes genereert routes waarop 10% marge zit. Dit betekent dat een 5 kilometer afstand routes kan geven van 4,8 of 5,2 kilometer. Alle afstanden tellen mee als Avond4daagse activiteit, ook als je niet precies 2,5, 5 of 10 kilometer wandelt. Het gaat om de beweging en prestatie!

Ook als je meewandelt met iemand die de app gebruikt en een route gekozen heeft telt jouw wandeling mee. Om dit in de app te laten zien kan je de app wel aanzetten door de ‘Start zonder route’ te kiezen bij het zoeken van een route.

De wandeling wordt dan door de app getrackt en zal opgeslagen worden als Avond4daagse wandeling.

Je kan via www.eroutes.nl een route plannen, maken en downloaden ook vanaf een andere locatie. Deze kan je uitprinten en meenemen tijdens het wandelen. Ook als je met behulp van een geprinte route loopt of je eigen route wandelt telt die gewoon mee als wandeldag. We vertrouwen erop dat je zelf de prestatie van vier dagen wandelen belangrijk genoeg vindt om deze te volbrengen.

Dat kan, als je rekening houdt met de regels van het RIVM. Daarbij stellen wij wel de voorwaarde dat er altijd een van jullie ouders meeloopt als je minderjarig bent.

Om beiden je gelopen wandelingen in de app bij te houden kan het beste op 1 mobiel iemand een route volgen en de ander met een andere mobiel de route alleen tracken door de optie ‘Start zonder route’ te kiezen.

Overige vragen

Het blijft een alternatieve editie, als jij de Avond4daagse dagafstand in twee etappes wil volbrengen dan mag dat zeker!

In de app zul je op dezelfde dag dan twee activiteiten in je profiel te zien krijgen. We kunnen deze activiteiten niet samenvoegen tot 1 activiteit. Dit is geen probleem en je zult je medaille altijd gewoon ontvangen.

Het blijft een alternatieve editie, als jij de Avond4daagse dagafstand wil veranderen dan kan dat. Je kan in de app bijvoorbeeld ook elke dag een andere afstand wandelen als je dat graag wil. Maak er je eigen feestje van!

In het inschrijfformulier geef je aan welke afstand je elke dag wil lopen. Maar hou het vooral leuk en uitdagend en maak er je eigen feestje van! Als jij een dag 5 kilometer wil lopen in plaats van 2,5 kilometer dan mag dat hoor!

Tuurlijk mag dat! Als je in de app de Avond4daagse button indrukt kan je ook kiezen om te starten zonder route. Je loopt dan je eigen route, maar de app houdt wel je prestatie bij in kilometers, tijd en snelheid.

Wat vervelend zeg! Griep en op dit moment zelfs een verkoudheid is reden om even binnen te blijven. Je krijgt gewoon een medaille thuis gestuurd, maak je geen zorgen. We gaan ervan uit dat je als je kon de vierde dag gewoon gelopen had en desnoods loop je hem voor je eigen gevoel later alsnog!

Voor partners zijn er verschillende sponsorpakketten beschikbaar. Neem contact op met Dennis Borst of bel met 06-30526621 voor meer informatie.